Onze organisatie

Brede en veelzijdige dienstverlening

Steens & Partners bestaat uit een team van accountants, belastingadviseurs en loonspecialisten. Samen staan we garant staat voor een brede en veelzijdige dienstverlening. Wij zijn specialisten die onze opdrachtgevers persoonlijk begeleiden op het complete administratieve en financieel-strategische traject.

Langdurige samenwerking

Bij Steens geloven wij sterk in de kracht van een langdurige samenwerking. Een deel van onze opdrachtgevers kennen wij al sinds onze oprichting in 1948. Dankzij een degelijke continue relatie zijn wij in staat om ons optimaal te verdiepen in de specifieke omstandigheden van de organisatie.

Kennis van zaken

Wij combineren de specialistische know-how van een wijdvertakte organisatie met een flexibiliteit en slagvaardigheid van een kleinschalig accountantskantoor. Die kennis van zaken en persoonlijke betrokkenheid maakt een lange termijn relatie met ons ook voor u zeer de moeite waard.

Het publieke belang

Als kantoor omarmen wij de maatregelen zoals vermeld in het rapport “In Het Publiek Belang” dat opgesteld is door NBA. Binnen onze organisatie zien wij er erop toe dat het publieke belang wordt gewaarborgd. De focus ligt bij ons op kwaliteit en een professioneel kritische houding.

Freelance Finance Professionals

Steens & Partners Freelance Finance Professionals is opgericht in 1999 en ontstaan vanuit Steens & Partners Accountants en Adviseurs. Onze consultants zijn gespecialiseerd in financieel interim management en financieel interim professionals. Indien gewenst bieden zij u binnen 24 uur één of meerdere freelance finance professionals aan die u zoekt.

 

Onze Strategie en Visie

Start- ups
Steens & Partners gaat om met haar klanten op een familiebedrijf- achtige voet. De gemoedelijkheid en overtuiging die bij familiebedrijven te vinden is, is inspirerend en dat is dan ook wat Steens & Partners probeert over te dragen. Tekenend is dan ook dat Steens & Partners de start-up familliebedrijven.nl is begonnen. Dit is een platform voor familiebedrijven waar de bijzondere aspecten van het familiebedrijf kunnen worden besproken. Voorbeelden zijn bedrijfsopvolging, opsplitsing overname etc.. Steens & Partners wil tevens verbindingen tot stand brengen tussen start-ups en traditionele bedrijven die groei willen realiseren.

Troefkaart
Steens & Partners zal voor haar klanten als troefkaart optreden, deze troefkaart is er een die gespeeld wordt in de vorm van een samenwerking (synergie) waar Steens & Partners zal optreden als de winnende factor bij beslissende accountancy, financiering, overname, waarderingen, BI en IT Audit en belastingzaken. Deze troefkaart zal helpen om Steens & Partners klanten een voorsprong te geven ten opzichte van haar concurrentie omdat de klant zich kan focussen op hun passie. Steens & Partners past vervolgens haar passie toe op haar klanten. Resultaat is dat de er waar mogelijk meerwinst of meerwaarde gecreëerd wordt.

Eyes
Eyes staat voor de vele verschillende manieren waarop Steens & Partners naar haar klanten kijkt, dit om ervoor te zorgen dat er een optimaal resultaat ontstaat.
Steens & Partners biedt haar klanten een breed strategisch adviesgesprek aan waarin de verschillende perspectieven aan de orde komen. De perspectieven worden concreet gemaakt door middel van ‘stenen’ (zie bijlage). Uiteraard kunnen deze stenen veranderen als uit de adviesgesprekken blijkt dat de behoeften van klanten anders liggen dan wij veronderstellen.


Exponentiële groei
Hoge doelen zorgen ervoor dat men meer volharding en gerichtere aandacht besteed aan het doel waardoor men een beter resultaat zal behalen dan bij vage doelen. Isolatie van de markt zorgt ervoor dat het nemen van risico’s gestimuleerd zal worden en dat er meer ruimte zal zijn voor wilde ‘out of the box’ ideeën. Verder heeft het als voordeel dat organisatorische stroperigheid minder effect heeft. Steve Jobs zei ooit ‘Je kunt beter piraat zijn dan bij de marine gaan’, en de ironische waarheid valt terug te vinden in het principe van isolatie van de markt. Door niet mee te gaan met het algemene veilige gevoel kan leiden tot grote successen.

Snelle iteratie wil zeggen dat je snel zoekt naar terugkoppeling van de klanten. Tegenwoordig is het efficiënter om een product snel op de markt te brengen en het vervolgens met vele nieuwe versies iedere keer up te daten op basis van feedback van de klanten, dan een eeuwige ontwikkelingscyclus aan te gaan die uiteindelijk zal leiden tot een perfect product in de verkopende partij haar ogen en niet in de ogen van de klant.
Intrinsieke beloningen zijn de beloningen die niet zomaar te bevredigen zijn. Geld en aanzien kan bereikt worden, maar het hebben van doelen en het bereiken van deze doelen samen met verantwoordelijkheid zijn vaak beloningen die motiverender zijn dan de traditionele extrinsieke beloningen.

Deze punten staan bij Steens & Partners grondslag om voor iedere maat bedrijf te zorgen dat er een beter resultaat geboekt kan worden, dit is dan ook het hoge doel wat Steens & Partners zichzelf stelt.

Netwerk
Samen staan we sterker, met nieuwe klanten zal Steens & Partners haar netwerk uitbreiden en zullen de nieuwe klanten op hun beurt ook hun netwerk uitbreiden. Dit zorgt ervoor dat er meer business gegenereerd zal worden door netwerken te bundelen.
Steens & Partners is de Branche Hero op haar gebied en dat brengt een groot netwerk met zich mee, hierin liggen alleen maar mogelijkheden en Steens & Partners is er dan ook op gebrand om win-win situaties te creëren door in haar netwerk matches te vinden. Klanten die de innovaties of producten van andere klanten kunnen gebruiken maar ook buiten het klanten netwerk van Steens & Partners en binnen het netwerk wat zich gevormd heeft door het Branche Hero zijn, zullen schakels gemaakt worden en zal business gegenereerd worden.

Samengestelde winsten
Uiteindelijk is het voor iedereen belangrijk dat er aan het einde van het proces de best mogelijke samengestelde winsten overblijven, dat wil zeggen dat alle bovengenoemde punten een geheel vormen om ervoor te zorgen dat de klant er superieur uit komt én waar mogelijk, tevens de doelen van Steens & Partners behaald zijn. Alleen als dit bereikt is, zal ook Steens & Partners haar samengestelde winst kunnen verzilveren. Belangrijk is om te vermelden dat dit niet alleen om geld
gaat, maar ook om reputatie, groei van netwerk en tevredenheid staan hoog in het vaandel als er over het boeken van winsten gepraat wordt.