IT auditor

Werk- en denkniveau: HBO+
Functieniveau: Junior
Uren per week: 32-40 uur
Locatie: Rotterdam
Solliciteer direct: werken@steens.nl

Beschik jij over het vermogen jezelf binnen twee jaar te ontwikkelen tot deskundige op het gebied van General IT Controls? Zijn data-analyse, process mining en machine learning voor jou bekende werkwijzen? Ben jij bovendien iemand die op zijn / haar best functioneert binnen teamverband waar collega’s het beste bij elkaar naar boven halen? Lees dan zeker verder!

Wat je gaat doen

Binnen het controleteam wordt jij dé specialist op het gebied van General IT Controls. Dit maakt dat jij zelfstandig opereert binnen dit vakgebied en een eigen cliëntenportefeuille hebt. Door jouw adviesfunctie binnen het controleteam draag je direct de medeverantwoordelijkheid voor het verbeteren van processen bij de cliënt, waarmee je dus écht het verschil kan maken voor de cliënt.

Je bent met name bezig met het ondersteunen van je collega-accountants bij de jaarrekeningcontrole. Samen met de andere leden van het controleteam en de extern accountant bepaal je de controlestrategie bij de cliënten. Vervolgens breng jij de General IT Controls bij cliënten in kaart en beoordeelt deze. Samen met het controleteam geef je vervolgens richting aan het controleplan. Daarnaast analyseer je datastromen middels data-analyse, processen aan de hand van process mining en statistische uitkomsten met behulp van machine learning. De uitdaging op dit vlak zit hem dan ook in het ontdekken en inzichtelijk krijgen van patronen die voor onze cliënten van waarde zijn. Aanvullend ben je medeverantwoordelijk voor de vakinhoudelijke ontwikkeling van de assistenten op het gebied van IT audit. Naast de hoofdwerkzaamheden pak je bovendien ook zaken op zoals het deelnemen aan commerciële evenementen en netwerkbijeenkomsten. Maar ook het leveren van bijdrages aan product- en marktontwikkeling.

Wat wij bieden

 • Een goed salaris met een vaste 13e maand én 50/50 pensioenregeling
 • Een werkomgeving waar aandacht is voor een gezonde balans tussen werk en privé (lees hier hoe wij dat bevorderen)
 • Een uitstekende studiekostenregeling: een vervolgstudie aan de Nyenrode Business Universiteit volg je bijvoorbeeld geheel op kosten van Steens & Partners
 • Goede en persoonlijke begeleiding om jou verder te helpen ontwikkelen binnen jouw vakgebied
 • Een leaseauto of volledige reiskostenvergoeding als je met het openbaar vervoer reist
 • Een laptop en iPhone van de zaak
 • Sociale activiteiten zoals gezellige kwartaalborrels en bedrijfsuitjes met je collega’s
 • Abonnement bij de sportschool
 • Korting op een maat- of mantelpak

Wat wij vragen

 • Je hebt minimaal een afgeronde (of je zit in de afronding van een) HBO opleiding in de richting bedrijfskunde, accountancy, (bedrijfs)economie, informatica of vergelijkbaar
 • Je hebt 0 tot 3 jaar werkervaring in IT-auditing, data-analyse of process mining
 • Je hebt bij voorkeur een RE of CISA opleiding afgerond óf bent studerend hiervoor
 • Ervaring en/of kennis op het gebied van bijvoorbeeld Exact, SQL server, IDEA, informatiebeveiliging of financial auditing is een pre
 • Je bent communicatief vaardig, klant- en resultaatgericht en een teamplayer

Solliciteren?

Denk jij dat je de juiste aanvulling bent op ons team? Solliciteer dan nu! Stuur je cv met motivatiebrief naar werken@steens.nl of solliciteer via de sollicitatiebutton. Binnen twee weken ontvang je van ons een reactie. In het minst positieve geval krijg je een afwijzing per e-mail, in het meest positieve geval een uitnodiging voor een telefonische intake. Hebben we na deze intake beiden nog steeds interesse, dan volgen er twee kennismakingsgesprekken met de partners en je collega’s op de werkvloer. Zijn we na deze gesprekken allebei verder gegroeid in ons enthousiasme, dan mag je per direct starten. Of in overleg op een datum die jou beter uitkomt.

Wil je meer weten over deze functie of Steens & Partners? Neem contact op met onze collega Esmee Verhoeve, HR-medewerker.  Zij is telefonisch bereikbaar op 0104564677 of e.verhoeve@steens.nl en staat je graag te woord om je vragen te beantwoorden.

Solliciteer nu op deze vacature