Wat denk jij over de nieuwe wet op inlichtingen en veiligheidsdienst, ook wel de 'sleepwet' genoemd? Stem je vandaag voor of tegen?

Het referendum geeft kiezers de mogelijkheid om zich voor of tegen de wet uit te spreken. Op het stembiljet zal de volgende vraag komen te staan: “Bent u voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017?” De uitslag is niet bindend; regering en parlement hebben na een referendum het laatste woord.

Vandaag is er in Nederland een raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017). Deze wet vervangt de huidige Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2002 (Wiv 2002). De Wiv 2017 verschilt op een groot aantal punten van de Wiv 2002. De grootste verschillen kun je hier  lezen.

Hier kun je de volledige tekst van de Rijksoverheid over de Wiv vinden, dat is allicht misschien wel een redelijke pil (67 pagina's).

Voor een beknoptere uitleg over alle punten kun je terecht op de website van de referendum commissie, klik hier om de site te bezoeken.

 

 


Volgend artikel >
Nulurencontract: geen arbeid, geen loon?

< Vorig artikel
In 5 stappen AVG proof!