010 - 456 46 77
( 17:00)
Login Loket
Loonadvies Steens & Partners

Dien uiterlijk 8 maart vaststellingsverzoek TVL Q2 in

Dien uiterlijk 8 maart vaststellingsverzoek TVL Q2 in

Als u voor het tweede kwartaal van 2021 de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) heeft aangevraagd, moet u uiterlijk 8 maart van dit jaar een vaststellingsverzoek indienen. Met dit vaststellingsverzoek geeft u de definitieve omzetdaling over de periode door.

TVL

De TVL is een tegemoetkoming in de vaste lasten voor ondernemers die tijdens de coronacrisis met een omzetdaling geconfronteerd worden. De omzetdaling voor het tweede kwartaal van 2021 diende minimaal 30% te zijn.

Voorschot

Als u de TVL aanvraagt, ontvangt u eerst een voorschot. Dit is gebaseerd op uw schatting van de omzetdaling. Blijkt de werkelijke omzetdaling af te wijken, dan wordt dit gecorrigeerd bij de definitieve toekenning van de TVL.

Stuur bewijs mee

Stuur bij uw vaststellingsverzoek het bewijs van uw omzet mee. Dit kunnen bijvoorbeeld de btw-aangiftes van de betreffende subsidieperiode zijn. De uitbetaling van de TVL verloopt dan sneller.

Deadline 8 maart

U kunt uw vaststellingsverzoek voor het tweede kwartaal van 2021, dus april tot en met juni, indienen bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) tot 8 maart 2022 23.59 uur. Vergeet dit niet, want als u geen vaststellingsverzoek indient, moet u de ontvangen TVL over dit kwartaal weer terugbetalen.

Let op!
Bij een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer moet u ook gelijk een accountantsproduct meesturen bij het indienen van de vaststelling.